e
Banner

Etiketler: yeşil lojistik



Gefco Türkiye, Rusya’ya Denizyolu Kampanyası Başlattı



GEFCO Türkiye, Rusya ve Gürcistan ile Ukrayna gibi çevre ülkelerini kapsayan yeni bir denizyolu taşıma kampanyası başlattı.





Lojistik Firmalarının Yeşil Olması İçin 10 Temel Neden


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

Osman Doğrucu / Green Lojistik Danışmanlık Genel Müdür




BSH yeşil lojistiği demir ağlarla örüyor


Yayın: 18-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

BSH Ev Aletleri, Türkiye’de demiryolunu tercih eden şirketler arasında yer alıyor. “Biz demiryolu taşımacılığının gücüne inanan firmalardan biriyiz” diyen BSH Ankastre ve Gardırop Tipi Soğutucu Fabrikası Tedarik Zinciri/Tedarikçilerden Sorumlu Alan Yöneticisi A.Özgür Sezer, Almanya’dan tedarik ettikleri malzemelerin taşınması için kullanmaya başladıkları demiryolunu diğer bölgelere de yaymayı hedeflediklerini söylüyor.





Lojistik Sektöründe Çevre Dostu Yaklaşımlar Önem Kazanıyor


Yayın: 14-04-2014
Kategori: Yeşil Lojistik

İstanbul Karbon Zirvesi’nde düzenlenen UTİKAD oturumunda, lojistik sektörünün karbon salınımındaki hassasiyetleri ve sektördeki uygulamalar ele alındı.




BASF tedarikçi seçiminde kodlarını açıkladı



Tedarik zincirinin önemli bir parçasını oluşturan lojistik firmalarının seçiminde ekonomik kriterlerin yanı sıra çevresel, sosyal ve kurumsal denetim standartlarını da kullandıklarını belirten BASF Bilgi Servisleri ve Tedarik Zinciri Türkiye Müdürü Barış Güngören, “BASF tedarikçi davranış kodu, insan ve işçi hakları gibi konuların yanı sıra çevre korumayı da içeriyor” dedi. 




Iveco’dan Yeşil Üretim Projesi


Yayın: 06-08-2014
Kategori: Ticari Araçlar

Kurulduğu süreçten beri görevini hem taşımacılık hem de insan için güvenli, ekolojik ve sürdürülebilir araçlar üretmek olarak belirleyen Iveco, devam eden araştırmalar, alternatif çözümler, yenilikçi yakıt çekiş sistemleri ve yakıt tasarrufu sayesinde işletim maliyetlerini düşürme odaklı çalışmalar yürüterek geleceğin karayolu taşımacılığına yön veriyor.
 




PepsiCo karbon emisyonuyla mücadelenin merkezine lojistiği koydu



Sürdürülebilir tarım konusunda hayata geçirdiği projelerle sektörüne öncülük etmeye devam eden PepsiCo Türkiye, kurduğu depolama sistemi ve nakliye mesafelerini kısaltarak karbon salınım miktarını %24 oranında azalttı. PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Tolgay Nur, hem lojistik hem de tarım alanında hayata geçirecekleri yeni projelerle 2017 yılı sonuna kadar karbon ayak izlerini %50 azaltmayı hedeflediklerini söylüyor. 




Çözüm ortaklığına dönüşen lojistik dış kaynak kullanımını tetikliyor


Yayın: 09-08-2014
Kategori: Otomotiv

Türkiye’de lojistiğin, hizmet alış verişi sözleşmesinin ötesinde bir çözüm ortaklığı anlayışına doğru ilerlediğini belirten TAİD Yönetim Kurulu Başkanı H. Bahadır Özbayır, artık birçok üreticinin lojistikte dış kaynak kullandığını ve bu trendin hızla devam ettiğini söylüyor. 




Polisan tedarik zincirini başarıya boyadı



Polisan, Tedarik Zinciri Dönüşümü (SCM) modülüyle, kurumsal yazılım ve uygulama alanında faaliyet gösteren SAP’tan aldığı ödülle lojistik süreçlerdeki başarısını kanıtladı. Polisan’ın Tedarik Zinciri Direktörü Kadriye Bayraktar, bu modülle sipariş karşılama oranlarını artırırken, termin sürelerini daha da kısalttıklarını söylüyor. 




Unilever Türkiye tedarik zincirlerinde 13,2 milyon TL tasarruf yarattı


Yayın: 12-08-2014
Kategori: Yeşil Lojistik

2010 yılında “Sürdürülebilir Yaşam Planı”nı uygulamaya koyan Unilever Türkiye, hem üretim hem de tedarik zinciri süreçlerini bu modelle yönetiyor.